Kärlek bygger på sköna vibrationer mellan två personer av olika kön! Ja, ibland till och med samma kön. Men det går också bra att tillfredsställa sig utan att blanda in andra personer. Dagens mogna kvinna kan njuta av en penis i vaginan och få orgasm utan att ligga med en man! Penisen är visserligen konstgjord. En dildo. Eller massageapparat. Batteridriven. Eller inkopplad på elnätet. Hur som helst. Mannen är inte längre absolut nödvändig för kvinnan som dock i första hand har massageapparat för en garanterad utlösning.

Massageapparaten, eller löskuken på ren svenska, är omgärdad av tabun. Vanföreställningar. Skamkänslor, inte minst hos män. Ändå är det inte ny uppfinning. Om nu någon trodde det.

Dildon har en lång historia

De gamla grekerna förlustade sig förvisso inte med batteridrivna dildos. De tog vad som stod till buds. Finslipade, topprundade spatserkäppar. Mortlar. Karaffhalsar. Slevskaft. Allt som hade passande form, hårdhet och längd. Deras uppfinningsrikedom kände inga begränsningar. De klarade till och med att tillverka en vibrator!

Uppfinnaren var den romerska vällustingen Quadra Hostius som levde på kejsare Augustus tid. Han framställde en konstgjord lem. Fyllde den med levande bin och förslöt den med en träpropp. Under samlaget förde han in den i partnerns anus!

Kvinnorna lär ha beskrivit upplevelsen som vällustigt pirrande. Som fortplantade sig genom hela underlivet. Underbart. Helt oförglömligt!

Med tiden gick andra kulturer ut i naturen. Där de fann passande morötter och gurkor. Bananer och andra frukter. Som alla påminde dem om en penis.

Under det fattiga, mörka 30-talet var vax- och stearinljusen populära. I Sverige blev det ett skällsord för kvinnan som blev utan man. Att gå hem och ”köra med Liljeholmens stearinljus”.

Den moderna massagestaven med vibrator

Dagens populäraste massagestav är gummidildon. Som i form, hårdhet och längd kommer närmast den manliga, erigerade penisen.

I så kallad modern tid såg massagestaven dagens ljus i januari 1972. Två amerikanska sexforskare, LoPiccolo och Lobitz, lärde vid den tiden upp kvinnor som hade orgasmproblem att masturbera. När ingenting annat hjälpte de stackars kvinnorna, föreslog forskarna en massagestav. Och se, då gick det äntligen vägen!

Den amerikanska upptäckten testades av University of London. Resultaten var desamma. Andra sexforskare och terapeuter i Europa följde efter. Vibratorn var bättre än både bilder och filmer!

De flesta kvinnor upplever två stora skillnader. Av den orgasm de får av en vibrator. Och den orgasm de får som ett resultat av annan stimulering.

För det första beskriver de vibratororgasmen som mera eller mycket intensiv. För det andra kommer orgasmen snabbare. Ofta på 60 sekunder eller mindre.

De kvinnor som är vana vid att ha flera orgasmer i följd, får ännu fler med vibratorns hjälp.

Vad är då en vibrator?

Det handlar om en liten stav- eller penisformad apparat. Som antingen går på batterier eller är nätdriven med sladd. Man håller den i handen. För den försiktigt in i vaginan eller anus. Man väljer en av två eller flera hastigheter. Och kan sedan framkalla de vibrationer man vill. De flesta kvinnor håller dess topp mot klitoris, där känsligheten är som störst.

Vilket är bäst, en batteridriven eller nätkopplad vibrator?

Nätkopplade massagestavar är bäst. Men svåra att få tag på. På den svenska och europeiska marknaden finns bara någon som är riktigt bra. ”Pifco Massager”.

Nästan alla äldre batteridrivna vibratorer var av dålig kvalité med kort livslängd. men nuförtiden är de riktigt bra. Nackdelarna är att batterierna kan ta snabbt slut. I gengäld finns det gott om olika varianter i välsorterade affärer, att beställa på nätet och i särskilda sexbutiker.

Är det inte lite onaturligt att använda en vibrator?

Några tycker det, då en vibrator rör sig mycket snabbare än ett mänskligt organ. Men om en kock ska vispa ett ägg, lär han inte strunta i att använda en elvisp, bara för att det är onaturligt! Om naturmetoden sviker och inte kan ge orgasm. Då måste det vara bättre att utnyttja en elektrisk maskin. Än att döma sig själv till ett liv utan orgasm.

Kan det inte vara farligt att använda en vibrator?

Jovisst! Som med alla elektriska apparater måste man vara försiktig. Veta vad man gör. Man får aldrig använda en vibrator i badet. Eller i samband med vatten. Men det är fullt möjligt (och en sann njutning!) att smörja in könsorganet med massageolja och sedan använda vibratorn. Många av dagens moderna vibratorer är dessutom vattentäta och kan användas i badet eller duschen om man så vill.

Kan inte en vibrator göra mannen överflödig och kvinnan beroende?

Tillverkaren ”Riley & Riley” i England, gjorde en stor enkät på just den frågan. De ville undersöka om kvinnor blir beroende av sina vibratorer. Och om de vill ha allt större ”doser” av dem? Resultatet blev att kvinnan inte blir beroende. Hon klarar sig inte utan en man. Inte ens utan sina händer och fingrar.

Kan ett par använda vibratorn under samlaget?

Javisst! Den bästa ställningen är med kvinnan över. Då kan antingen kvinnan eller mannen styra vibratorn. Eller turas om.Ägnar man sig åt gruppsex och partnerbyte kan olika sexleksaker göra njutningen ännu större.

Kan män njuta av en vibrator?

Absolut! Många män erkänner att de njuter av en vibrator då de onanerar. Antingen på ollonet. Eller att ha den i anus.

Vilken hastighet är skönast?

Vid University of London fann man att 80 varv per sekund var den idealiska hastigheten. Pifcon är inte så kraftig, men ändå effektiv. Hastighet två rekommenderas för den som är osäker.

Hur använder man en vibrator?

Börja med kroppsmassage. Gnid in dig med den olja du tycker bäst om. Använd först vibratorn på armar och axlar. Därefter på halsen och pannan. Ned över magen och benen.

Be din partner massera skuldrorna och ryggen. Slappna av och känn dig som pånyttfödd. Pröva dig fram och hur långt du ska gå.

En vibrator, massageapparat, dildo eller löskuk. Vad du nu än vill kalla den. Du kan använda den stående, sittande, liggande, på knä, på huk och under yogaövningar. Bara din fantasi sätter gränsen.

En kvinna du hjälper kan tycka om vibratorn rakt på klitoris, vid sidan om klitoris eller på väggarna runt den. Vibratorn kan också vara skön på blygdläpparna. Runt analöppningen. Och runt vaginans öppning.

Män kan hålla och trycka vibratorn var som helst på penis och pungen. Ska vibratorn föras in i anus ska man vara mycket försiktig. Föra in den sakta och långsamt. Inte för långt.

Försök att vara uppmärksam på vilka områden som är mest känsliga för vibratorkontakten och vilka som inte är det. Därefter kan man experimentera. Hur hårt man ska trycka. Hur långt in. Hur snabbt det ska gå. Och så vidare.

Bli inte irriterad om du inte får orgasm direkt. Det kan faktiskt ta flera lite tid innan kroppen lär sig att reagera och njuta av den nya tekniken.

Ta dig lite tid varje dag till att masturbera eller onanera. Med händerna, fingrarna och så en vibrator.

Det kan ta upp till 20-30 minuter innan du får din första vibratororgasm. Den kan komma plötsligt. Överraskande.

När du har vant dig har du berikat ditt sexliv. Då går det som en dans. På golvet, i  sängen. I alla lägen. Med och utan partner. Fast visst är det skönast med en äkta partner som använder munnen, fingrarna eller kuken.