Kysser du din partner lite hur som helst? Glöm det! Kyssar mellan man och kvinna är alltid erotiska. Förspelets inledning. ”En person som inte kan kyssas riktigt, kan inte heller älska riktigt”, säger fransmännen. Det är så sant som det är sagt. Du ska veta att det ofta kostar mer än det smakar. En kyss faller inte alla på läppen. När man vet vad en kyss innebär är det kanske inget man ska göra det första man gör när man träffar en ny bekantskap på krogen eller från en kontaktsajt som bodycontakt.net.

Författaren till kärleksboken, ”The Perfumed Garden”, Sheikh Muhammad Nafzawi beskriver en typ av kyss som är ”mer berusande än vin i omåttliga mängder”.

Erotisk kyss

Hans otroligt populära recept lyder:

Den bästa kyssen är den som trycks mot fuktiga läppar, kombinerat med sugandet av läppar och tunga. Varvid det senare avger ett flöde av söt och frisk saliv. Det anstår mannen att framkalla detta genom att lätt och mjukt nafsa i partnerns tunga. När kvinnans saliv flödar söt och i riklig mängd, härligare än honung, ska kyssen vara välljudande och full av vällustighet.

Hur uppstod den första kärlekskyssen?

Ingen vet vem som utdelade den första kärlekskyssen. Det var säkert inte Adam och Eva. Bibeln talar mest om kyssar på kinderna, pannan, händerna och fötterna, halsen och ibland i skägget.

De tidiga kineserna och japanerna tänkte inte mycket på kyssar. Det gör de inte ens idag. Inte heller vet man exakt vad de forntida kelterna, egypterna och förhistoriska män och kvinnor i Afrika gjorde i sina mest passionerade ögonblick.

I medeltidens Europa kysste en tjänare sin herres fötter. För en särskild ynnest hans lår.

Heliga kyssar har alltid varit mångfaldiga. Idag kysser romerska katoliker tårna på St. Petersstatyn i Rom.

Judarna kysser den västra väggen i Jerusalem. Muslimerna kysser den svarta Kabastenen i Mecca i tron att den kommer från paradiset.

Dr. Bubba Nicholson är en mycket ansedd hudexpert från Tampa i Florida, USA. Han har avslöjat att en limliknande substans kallad sebum är orsaken till vara kaviar. Sebum utsöndras på huden från den fettavsöndrande körteln. Den som kysser får smak på ämnet och tycker om att suga och slicka i sig sebum. Det finns egentligen överallt på kroppen. Ändå är det bästa stället att dricka det ifrån ansiktet, halsen, hårfästet och kvinnobröstens vårtor.

Havande kvinnor producerar en riklig mängd sebum, liksom unga människor i puberteten. Dr. Nieholson tror nu att det är det stora flödet sebum i förpuberteten som är den vanligaste orsaken till finnar, acne.

Kyssar väcker lusten

En tysk forskare har funnit att mannens puls ökar från 72 till 110 när han kysser en kvinna. En kvinna går upp från 84 till 108. Något som lär bevisa att män blir mera upphetsande av kyssar än kvinnor.

Efter studier av den vanliga förkylningen har forskare vid University of Virginia konstaterat att fler bakterier sprids vid handskakning än vid kyssar. Dock överförs det diverse bakterier. Ända upp till 250 olika. Då räknar man inte ens in alla virus som kan sprids från munhåla mot munhåla. Dessutom – en kyss förkortar vårt liv med tre minuter! Det beror på att hjärtat utsätts för en extra påfrestning varje gång man kysser till. Å andra sidan tappar man tre kalorier på varje kyss.

Kan man kyssbanta? Nja, visst går det. Men det är i jobbigaste laget. Du måste kyssas 1 000 gånger i veckan för att tappa närmare ett halvt kilo i vikt. Gå med i Viktväktarna istället!

För vissa människor är en kyss inte bara en kyss.De enda människorna på de japanska öarna som tycker om att kyssas är Ainus. En Ainus-kyss är ett bett i kinden! Inte heller tror japanerna på att skaka eller vidröra händerna. De föredrar som bekant att buga sig. Beröring gäller bara babies, förälskade, bästa kompisar och fyllon.

På Salomondöarna klöser och biter paret varandra i sin vildaste passion. De visar sedan stolt upp ärren för alla som vill se dem.

Ett schweiziskt par skapade rubriker när de alltför bokstavligt följde ett råd i en sexualupplysningsbok. Yolanda Fluck hade nästan helt bitit av Fredi Flucks stolthet!

Polisen i Thailand hade inga större svårigheter att hitta två män som attackerat en kvinna. Den ene hade fått tungan avbiten på brottsplatsen. Den andra hade blivit av med tungspetsen. Deras brott? De hade försökt stjäla en kyss!

Ömsesidiga kyssar är bäst

Kyssar ska vara ömsesidiga. Det är alla experter eniga om. Kvinnan må inledas i frestelsen. Hon vill alltid, även om det inte verkar så. Charles Dana Gibson, skapare av ”The Gibson Girls” vet och rekommenderar följande metod:

Ta en mörk plats med lite månsken. Tillsätt två personer, en kvinna och en man. Kläm mellan två starka in en liten mjuk hand. Rör försiktigt ner två attraktioner. En romantisk. Tillsätt en stor del dårskap. Rör med svepande gester och viska. Lös upp ett halvt dussin blickar i tystnadens källa. Pudra i en liten del tvekan och två delar foglighet. Placera kyssar på de blossröda kinderna – eller läpparna – smaksatta med ett litet skrik. Låt kallna. Med detta lyckas du i vilket klimat som helst. Om du bara följer receptet noga.

Den första Hollywoodkyssen utbyttes 1869. Amerikanska biobesökare chockades av vad de såg.  Theda Bara, en dåtida superstjärna, kallades ”den syndigast kvinnan i världen”. Indignerat beskrev man hur hon, ”sög sig fast vid en man och tömde honom på all styrka”. Dåtidens kyssexpert var annars Rudolph Valentino som kallades, ”den internationella efterrätten”. Hans specialitet var att titta på damerna med avsmalnande ögon. Kasta dem bakåt in i ett draperi och sedan kyssa dem i ändlösa minuter.

1922 slog censuren till! Kyssar med öppen mun klipptes obönhörligt bort ur amerikanska filmer. Idag härskar åter moralens förfall. Ett härligt förfall!

En turkisk favoritkyss är bara för män. När mannen ser en vacker kvinna kysser han sin egen hand. Och placerar den sedan på pannan. Vissa män har svimmat av vällustkänslorna från en sådan kyss!

På ryska bröllop kysser alla varandra. Oavsett kön. I Yemen är det inte ovanligt att män kysser varandra. Shejk Nefzawi har sagt, att det är en gudagåva att kyssa en annan man på munnen och att suga hans läppar!

I Förenade Arabemiraten fängslades ett ogift asiatiskt par i tio dagar för att ha kysst varandras kinder i ensamhet på hotellrummet. Domstolen i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten, fann paret skyldiga till, ”att ha syndat på ett sätt som kunnat vara till skada för allmänheten”.

Eddie Levin och Delphine Orha satte världsrekord i kyssande. De höll på i 17 dagar, 10 timmar och 30 minuter. När de kysst färdigt firade de med en segerkyss!